SupportButton
header

Inventarisatie

Aangemaakt op 11/06/2012 15:52

Doel

In het module onderdeel inventarisatie worden alle installaties die betrekking hebben op legionalla preventie vastgelegd.

 

De eerste stap binnen het Legionelladossier is de inventarisatie. Met de inventarisatie wordt er inzichtelijk gemaakt welke items er binnen de organisatie aanwezig zijn en die moeten worden opgenomen in de applicatie. 

Inventarisitems worden opgenomen in een hi?rarchische structuur. De structuur wordt automatisch opgebouwd en is gebaseerd op de locatiestructuur. Onder de locaties wordt de structuur van de inventarisatie opgebouwd. Daarmee is het mogelijk om per locatie de inventarisitems zichtbaar te hebben.

Voorbeeld weergave inventarisatie lijst

 

3.1      Informatievelden

 

Van inventarisitems kunnen verschillende gegevens worden vastgelegd in diverse informatie velden en verdeeld over verschillende subtabbladen. De velden die zijn benoemd zijn standaard velden. Dat wil zeggen dat ze niet te configureren zijn. Op het moment dat een inventariselement wordt, toegevoegd of gewijzigd worden er velden zichtbaar die zijn gemarkeerd met een *, deze moeten verplicht worden ingevuld.

 

De informatievelden  zijn verdeeld over een viertal tabbladen.

 

 

 

 

 

 

 

Voorbeeld weergave Inventarisatiescherm – tabblad Algemeen

 

 3.2     Acties

 

Om inventarisitems toe te voegen, te wijzigen, te verwijderen en te archiveren of de-archiveren zijn er actiebuttons opgenomen. Een extra actie is dat men de resultaten van de activiteiten die zijn uitgevoerd op een bepaald item via de actiebutton Historie kan bekijken. Of men deze buttons kan gebruiken is afhankelijk van het autorisatieprofiel (wordt beschreven in het subonderdeel Administratie) te gebruiken.

 

 

Voorbeeld weergave Actiebuttons

 

3.3      Details

 

Om naar een specifiek onderdeel af te dalen kan er gebruik worden gemaakt van de details. Met Details navigeert men rechtstreeks naar de informatie dat behoort bij het onderdeel dat men heeft

 

geselecteerd. Met andere woorden alleen de etages die behoren bij Locatie X in plaats van het tonen van alle etages.

 

 

Voorbeeld weergave Details

 

3.4      Overige items

 

De overige acties die uitgevoerd kunnen worden op het basis scherm zijn als volgt. Deze acties zijn voor iedereen toegankelijk.

               

 

 

Wijzigen scherm. Hiermee krijgt men een lijst weergave van items in plaats van een specifieke weergave van 1 item. Vervolgens kan men een selectie maken uit de lijst.

 

 

Binnen de applicatie is een digitale help functie beschikbaar. Hierin staat de functionele werking van het systeem beschreven. De digitale help is een aanvulling op de Werkplekinstructie.

               

                                Actieve elementen zijn zichtbaar in het scherm.

                              

Alle gearchiveerde elementen zijn zichtbaar op het scherm.

 

 

3.5      Werken met Inventarisitems

 

3.5.1    Toevoegen Inventarisitem

 

Stap 1:  Klik op de Actiebutton Toevoegen

               

 

 

 

Stap 2:  Het volgende scherm wordt zichtbaar waar de velden die gemarkeerd zijn met een *                verplicht moeten worden ingevuld. De verplichte velden hebben de volgende functie.

o   Installatiecode                 Verplicht veld. Kan bestaan uit cijfers, letters of een                                                   combinatie van beide.

o   Type installatie                                Verplicht veld. Keuzelijst met typeringen die van tevoren zijn                                gedefinieerd.

o   Omschrijving                    Verplicht veld. Naam van het betreffende item.

o   Locatie                                Verplicht veld. De locatie waar het betreffende item onder                                     komt te hangen.

o   Overige velden                               Zijn niet verplicht en worden gebruikt om aanvullende                                                              informatie van een inventariselement op te nemen.

               

 

Stap 3:  Maak een keuze uit het verplichte veld Type installatie.

                      

 

                Het kiezen van een type is een belangrijke keuze want onder dit type wordt het betreffende               item geplaatst in de structuur en kan je het terugvinden.

 

Stap 4:  Alle benodigde velden ingevoerd? Zo ja, dan wordt de informatie alleen opgeslagen in de database indien de knop opslaan wordt ingedrukt. Indien de data niet opgeslagen hoeft te worden dan kan men op de button annuleren klikken.

                          Voorbeeld icoon Opslaan

                          Voorbeeld icoon Annuleren

 

3.5.2    Wijzigen Inventarisitem

 

Stap 1:  Klik op de Actiebutton Wijzigen

               

 

Stap 2:  De velden worden overgenomen met de informatie die op dat moment bekend is. De informatie kan eenvoudig worden gewijzigd. De velden met een * moeten verplicht worden ingevuld. Ook de informatie in de overige tabbladen kan worden gewijzigd.

               

                               De gegevens die worden gewijzigd gelden vanaf het moment dat de data wordt opgeslagen. Informatie uit het verleden blijft bestaan en wordt in het archief bijgehouden.

 

Stap 3: Alle benodigde velden gewijzigd? Zo ja, dan wordt de informatie alleen opgeslagen in de database indien de knop opslaan wordt ingedrukt. Indien de data niet opgeslagen hoeft te worden dan kan men op de button annuleren klikken.

                          Voorbeeld icoon Opslaan

                          Voorbeeld icoon Annuleren

 

3.5.3    Verwijderen Inventarisitem

 

Stap 1:  Klik op de Actiebutton Verwijderen

               

 

Stap 2: Het volgende bericht wordt weergegeven op het scherm.

 

LET OP. Het inventarisitem wordt fysiek verwijderd uit de database!

 

 

 

 

 

 

3.5.4    Archiveren Inventarisitem

 

Stap 1:  Klik op de Actiebutton Archiveren

               

 

Stap 2:  Met het archiveren worden alle gegevens betreffende de locatie in archief geplaatst. De gegevens worden dus niet verwijderd uit de database kunnen op een eenvoudige manier weer worden gebruikt door te de-archiveren. Het volgende bericht wordt weergegeven op het scherm.

 

3.5.5    De-archiveren Inventarisitem

 

Stap 1:  Klik op de Actiebutton De-Archiveren

               

 

Stap 2:  Met het de-archiveren worden alle gegevens betreffende de locatie uit het archief gehaald.

 

 

 


3.5.6    Historie

 

Het inventarisatie tabblad heeft een specifieke Historie functie. Met deze functie is het mogelijk om der resultaten over een bepaalde periode zichtbaar te krijgen. Deze gegevens kunnen in een grafiek worden weergegeven. Op deze wijze heeft men een instrument om trendanalyses mogelijk te maken. De historie wordt per inventarisitem weergegeven.

 

Stap 1:  Selecteer het betreffende inventariselement in de structuur voor een historisch overzicht. Op             het moment dat er resultaten in het verleden aanwezig zijn, zal de actiebutton Historie        oplichten.

 

Stap 2:  Klik op de Actiebutton Historie

               

 

Stap 3:  De volgende structuur wordt zichtbaar en men klikt Temperaturen aan voor een historisch     overzicht van de geregistreerde temperaturen.

 

 

Voorbeeld weergave structuur Historie

 

Stap 4:  Op het informatieblad heeft men, in lijstvorm, een overzicht van de geregistreerde    activiteiten (in dit geval temperatuurregistratie).

 

 

                Voorbeeld weergave uitgevoerde (en gereed gemelde) activiteiten

 

                Naast de lijstvorm wordt er in een grafiek weergeven hoeveel activiteiten er binnen de           gestelde tijd zijn uitgevoerd. Dit is een standaard grafiek.

 

               

 

Stap 5:  Om de grafiek te tonen van het historisch overzicht dient met de button aan te klikken (zichtbaar boven de lijst met activiteiten)

               

 

Stap 6:  de grafiek wordt vervolgens weergegeven in 2D of 3D weergave. Hier kan men tussen kiezen.

 

               

 

Content Management System | Xpert in Control Website | ATNed

Xpert in Control | Heliumstraat 15 | 7463 PL RIJSSEN | t. +31 548 63 15 25 | e. support@xic.nl