Instellingen - Wachtwoord

Aangemaakt op 13/07/2011 14:06

Wachtwoord

De toegang tot de applicatie is beveiligd. Gebruikers van de applicatie kunnen toegang verkrijgen tot de applicatie doordat de administrator een account voor de gebruiker aanmaakt en rechten toekent. De rechten kunnen per gebruiker ingesteld worden. Door middel van de rechten kan worden bepaald wie wat mag zien en wie wat mag wijzigen.

Wachtwoord instellen

Bij het aanmaken van een account dient een wachtwoord ingesteld te worden alvorens een account te kunnen aanmaken. De gekoppelde persoon kan dan met dat emailadres en wachtwoord inloggen op het systeem.

Wachtwoord wijzigen

De gebruiker heeft de mogelijkheid om het huidige wachtwoord voor het systeem aan te passen door bij instellingen te kiezen voor wachtwoord wijzigen.

Wachtwoord resetten

Indien de gebruiker haar wachtwoord niet meer weet kan de gebruiker een nieuw wachtwoord aanvragen. Daarvoor is er op de inlogpagina een knop met wachtwoord vergeten opgenomen. Nadat de gebruiker op deze knop heeft gedrukt, wordt er een pagina getoond waar het systeem om een email adres vraagt.

image

Daar dient de gebruiker dan haar email adres in te geven en daarna op de wachtwoord herstellen knop drukken. Hierdoor wordt er een email gestuurd naar het opgegeven email adres met het nieuwe wachtwoord. De gebruiker kan dan met de combinatie emailadres en wachtwoord inloggen.